Összes oldalmegjelenítés

Saját bloglista

Népszerű bejegyzések

2011. február 7., hétfő

Mit gondolsz önmagadról?


Ma arra keressük a választ, mit gondolunk önmagunkról?


Tényleg. Te mit gondolsz önmagadról? Mit gondolsz másokról? Feltetted már magadnak ezt a kérdést?




1. Lelked olyan felvevőgép, amely a megszokott gondolataidat játssza vissza. Csak jót gondolj másokról és magadról.

2. Szívedben, lelkedben zajlik a teremtés, amit tehát másokról gondolsz és érzel, azt saját élményeid világában hozod létre. Ez az aranyszabály. Úgy gondolkodj felebarátodról, ahogyan szeretnéd, ha ők terólad gondolkodnának.

3. Jótetteid, segítőkész kedvességed, a belőled szerteáradó szeretet és jóakarat megsokszorozva, ezerféleképpen áramlik rád vissza.

4. Te vagy a teremtett világod egyetlen gondolkodója. Te felelsz azért, ahogy másokról gondolkodsz. Minden gondolatod megteremtődik.

5. Válj érzelmileg éretté, engedd, hogy mások különbözzenek tőled. Minden joguk megvan hozzá, hogy ne értsenek egyet veled, minthogy téged is megillet a jog, hogy más véleményen légy. Ellenkezhetsz anélkül, hogy ellenszenvet váltanál ki.

6. Azt kívánd felebarátodnak, amit te magadnak is kívánnál. Ez a kiegyensúlyozott emberi kapcsolatok kulcsa.

7. Senki sem idegesíthet vagy bosszanthat téged, ha te meg nem engeded neki. Gondolatod teremtő erejű: megáldhatod a másik embert. Mond azt neki: „Isten békéje töltse el a lelkedet!”

8. A szeretet a másokkal boldogulás nyitja. A szeretet: megértés, jóakarat és a másokban megnyilvánuló Isteni eszme méltánylása.

9. Örvendezz mások sikerének, előléptetésének, jó szerencséjének. Ha ezt teszed magadhoz vonzod a szerencsét.

10. Embertársaidnak kizárólag szeretettel tartozol. A szeretet pedig nem más, mint ugyanazt kívánjuk másoknak, amit önmagunknak is kívánunk: egészséget, boldogságot és az élet összes áldását.





Reméljük e sorok olvasása és elmélkedése közben tudod már a feltett kérdésekre a választ és örömmel tölt el ez az érzet. Mert semmi sem háborgathat téged, csak a saját gondolataid.

Mások szuggesztiójának, kijelentéseinek, fenyegetéseinek semmiféle hatalmuk nincs.

Benned van a hatalom, s ha gondolataidat mindarra összpontosítod, ami jó, akkor Isten hatalma a gondolataiddal lesz.









Szeretettel

Marika, Tímea

www.szeretetkozpont.hu

Nincsenek megjegyzések: