Összes oldalmegjelenítés

Saját bloglista

Népszerű bejegyzések

2011. február 21., hétfő

Hogyan maradjunk lélekben örökké fiatalok


1. A türelem, kedvesség, szeretet, jóakarat, öröm, boldogság, bölcsesség és megértés olyan minőségek, amelyek sohasem öregszenek meg. Ápold és fejleszd őket, maradj fiatal testben és lélekben!

2. A kor nem azonos a szálló évek múlásával, a kor a bölcsesség hajnala az ember elméjében.

3. Örömmel köszöntsd éveid számának gyarapodását. Növekvő életkorod azt jelent, hogy egyre magasabbra hágsz az élet végtelen ösvényén.

4. Isten az Élet – a te életed. Az élet mindig megújítja önmagát, örökké tart és elpusztíthatatlan – az élet mindannyiunk realitása. Örökké élsz, mivel életed Isten élete.

5. Az elmédet nem láthatod, mégis tudod, hogy van elméd. Szellemedet sem látod, de tudod, hogy a küzdőszellem, az alkotó művész szelleme valóság. Ugyanilyen valóság a szívedben és elmédben létező jóság, igazság, szépség szelleme is. Nem láthatod az életet, de tudod, hogy élsz.

6. Az öregkor valójában nem más, mint a legemelkedettebb szempontok szerinti elmélkedés Isten igazságairól. Az öregkor teljesebb örömöket kínál, mint a fiatalság.

7. Annyi idős vagy, amennyinek érzed magad. Olyan erős vagy, amilyennek hiszed magad. Olyan hasznos vagy, amilyennek tartod magad. Annyira vagy fiatal, amennyire gondolataid fiatalok.

8. Őszülő hajad – érték. A hosszú évek során felhalmozott tehetségedet, képességeidet, bölcsességedet kínálod.

9. Akkor öregszel meg, ha megszűnnek álmaid, ha elveszíted érdeklődésedet az élet iránt. Töltsd meg elmédet Isten igazságaival, és sugározd az Ő szeretetének napfényét- ez a fiatalság.

10. A fiatalság titka a szeretet, öröm, belső béke és nevetés.

11. Az öregkor gyümölcse a szeretet, béke türelem, gyengédség, jóság, hit, szelídség és mértékletesség.

12. A határt nem ismerő Végtelen Élet fia, az Örökkévalóság gyermeke vagy. Csodálatos vagy!





Reméljük, azoknak a fiatal olvasóinknak is tanulságosak voltak ezek a sorok, akik még kezdők az élet iskolájában és csak épp ízlelgetik a majdan eljövendő kort…..

Nincsenek megjegyzések: